//

Георг Ратцінгер про майбутнє свого брата

Брат Папи о. Георг Ратцінгер вважає, що Бенедикт XVI після 28 лютого не змінить сутану. «Напевне він залишиться при своїй білій сутані, яку ніколи не знімає» - сказав колишній диригент катедри в Ратізбоні у розмові з виданням "Passauer Neuen Presse". На його думку, простий чорний священичий одяг вже не підходить через те, що якщо хтось раз є Папою, то залишається ним назавжди.

 


Також брат не вірить, що теперішній Папа повернеться до свого світського імені. У розмові минулої неділі Папа сказав йому, що ще сам не знає, як звертатись до нього в майбутньому – про це мають подбати каноністи, причому так, щоб не ігнорувати теперішнього Понтифікату, а з іншого боку – не створювати обмежень для майбутнього актуального Папи.

 


Отець Ратцінгер уявляє собі ситуацію так, що його брат і надалі матиме своє папське ім’я Бенедикт, але без титулу «Святіший Отець». На його думку, він не вживатиме і титулу кардинала. Він зауважив також,  що теперішня ситуація не змінила нічого у взаєминах між братами: «Як завжди, ми звертаємось один до одного по імені».

 


Неправдоподібним брат Папи вважає також майбутній візит Бенедикта  XVI до баварської батьківщини: «Лише з такої причини, що, як припускаю, його і надалі сприйматимуть як Папу Бенедикта XVI. Такий візит був би сильно пов'язаний з багатьма проблемами». Також отець Георг вважає, що його брат не буде змушений ніколи не залишати свого місця перебування у ватиканському монастирі "Mater Ecclesiae". «Сам по собі він не матиме потреби рухатись кудись далі » – сказав брат Бенедикта XVI.

 


Щодо майбутнього фінансового забезпечення Папи, його найближчий родич сказав: «Про це я взагалі нічого не знаю, але йому точно не дадуть голодувати». Він нагадав, що Папа Ратцінгер не має жодних пенсійних доходів внаслідок професорської діяльності у Німеччині чи сповнення обов’язків Архиєпископа у 1977–1981 роках. «Усе відбуватиметься, як і досі – він матиме свій бюджет і регулюватиме свої видатки» – додав о.Георг.

 

За матеріалами: wiara.pl