//

Черговий етап канонізації Івана Павла II

У Конгрегації з канонізації святих офіційно представили документацію стосовно необхідного для канонізації Івана Павла II випадку зцілення, – таку інформацію подав у п'ятницю сайт «Vatican Insider». Це означає початок важливого етапу процесу канонізації.


Документацію подав постулатор процесу о. Славомір Одер.


Деталі цього непояснимого з погляду медицини зцілення невідомі, тому що особи, що беруть в ній участь, повинні мовчати.


Цей випадок був темою розмови Архиєпископа Кракова Станіслава Дзівіша з префектом Конгрегації кардиналом Анджело Амато в кінці січня в Римі. Як відомо, особистий секретар Івана Павла ІІ зацікавлений у швидкій канонізації Папи.


Тепер у Конгрегації оцінять випадок чудесного зцілення і вирішать, чи відповідає він усім критеріям, щоби ним могла зайнятися комісія лікарів. Після того, як цей випадок схвалять, він потрапить до комісії теологів і кардиналів.


Теоретично, як зауважує ватиканіст Андреа Торніеллі, відставка Бенедикта XVI не повинна затримувати процес канонізації Івана Павла II. Тепер ватиканська Конгрегація працює нормально, принаймні до моменту відставки Папи, тобто до 28 лютого. Можливо робота сповільниться під час конклаву і на початку Понтифікату нового Папи.


У зв'язку з цією ситуацією важко передбачити, коли може закінчитися процес і коли може дійти до канонізації. Ніхто не подає навіть приблизних дат.


За матеріалами: wiara.pl