//

Лицарі Колумба збирають мільйон підписів, щоб ЄС припинив фінансування абортів

Лицарі Колумба в Польщі збирають підписи для законопроекту, згідно з яким  ЄС припинить фінансувати аборти і досліди на людських ембріонах. Акція пов'язана з рішенням Європейського суду в Люксембурзі, який 18 жовтня 2011 року постановив, що людське життя починається в момент зачаття. Таким чином лицарі Колумба доєдналися до європейської ініціативи «Один з нас», метою якої є збір мільйона підписів у 2013 році.


Артур Свенд з радомської Ради Лицарів Колумба ім. Ченстоховської Матері Божої, згадуючи постанову Європейського суду, сказав, що людський ембріон уже спочатку вимагає поваги і має свою гідність. – Це, отже, виключає думку про «можливість патентувати будь-яку процедуру, яка базується на знищенні або цього вимагає», – сказав Артур Свенд. Він додав, що на основі цього керівник італійських рухів pro-life Карло Казіні, батько законодавчої ініціативи під назвою «Один з нас», ініціював акцію збору підписів за законопроект, згідно з яким ЄС припинить фінансувати аборти і досліди на людських ембріонах.


На сайті www.jedenznas.eu можна залишити свої підписи.


Ціллю ініціативи «Один з нас» є збільшення захисту людського життя з моменту зачаття в Європі – у межах компетенції ЄС. Базуючись на визначенні людського ембріона як початку розвитку людини, яке сформульовано недавнім рішенням Європейського суду (у справі Brüstle vs. Greenpeace) з метою забезпечити узгодженість компетенції ЄС у справах, що стосуються життя людських ембріонів, ініціатива «Один з нас» прагне до такої зміни в законодавстві, щоб ЄС заборонив і припинив фінансувати заходи, які пов'язані зі знищенням людських ембріонів, особливо у сфері досліджень, розробок і суспільного здоров'я. Це можна зробити шляхом внесення змін до фінансових правил ЄС, які регулюють витрати грошей з бюджету ЄС. Заборона фінансувати такі заходи значно сприятиме уніфікації правил у межах ЄС.


На сайті ініціативи «Один з нас» можна прочитати, що «якщо досягнемо консенсусу, який підтвердить мільйон або більше підписів громадян, то маємо можливість встановити конкретні етичні норми, що діють в Союзі та стосуються поваги гідності кожного члена людської сім'ї, незалежно від віку (чи рівня розвитку)». Бажана мета цієї ініціативи полягає у встановленні повної заборони приймати законодавчі рішення у сфері бюджету ЄС, наслідком яких є знищення людського життя.


Підтримка ініціативи «Один з нас» є дуже великою: Церкви, політики, члени Європейського парламенту та суспільні лідери, а також громадянські організації беруть участь у підтримці ініціативи різними способами.


За матеріалами: wiara.pl