//

Бенедикт ХVI закликав до реформ у сільському господарстві

 На значення сільського господарства для економічного зростання і потребу реформ в ньому звернув увагу Бенедикт ХVI у своєму зверненні до учасників 36-ї сесії Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.

 

13-14 лютого в Римі проходить робота цієї міжнародної організації, що займається мобілізацією фінансових ресурсів з метою збільшення виробництва продовольства та поліпшення становища з харчуванням бідних груп населення. Папа висловив подяку фонду за його боротьбу з голодом і зусилля із забезпечення продовольчої безпеки. Він високо відзначив ініціативи Фонду, який надає фінансову допомогу дрібним фермерам і корінному населенню. Понтифік закликав, щоб фінансові проекти організації в бідних країнах відповідали інтересам сільського господарства і сприяли сталому розвитку. "Такий підхід, який визнає сільське господарство в якості основного фактора економічного зростання та соціального прогресу, здатний забезпечити сільському господарству і селянам місце в суспільстві, на яке вони заслуговують", - зазначив Понтифік.


Папа підкреслив, що Церква у своєму навчанні завжди ставилася з повагою до праці хліборобів, які вносять вклад в розвиток своїх громад і товариств. Він також нагадав, що ООН прийняла рішення присвятити 2014р. сільськогосподарським сім'ям, надаючи таким чином особливу увагу цьому фундаментальному осередку суспільства.

 

Святіший Отець висловив побажання, щоб міжнародна допомога більше відповідала дійсним потребам тих, хто живе в сільській місцевості.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va