//

Перші реакції світових лідерів на оголошення Папи про майбутнє зречення Престолу

Першим на оголошення про майбутню відставку Папи зреагував італійський прем’єр-міністр Маріо Монті. «Я глибоко шокований цією несподіваною новиною!» - завив він італійським ЗМІ, відмовившись від подальших коментарів.


Уряд ФРН скликав надзвичайний брифінг для преси, на якому речник німецького уряду Штеффен Зайберт коротко заявив: «Як християни і як католики, ми глибоко розчулені й шоковані цим кроком Папи. Німецький уряд хоче ще раз виразити Святішому Отцеві свою найглибшу пошану і подяку за все, що він зробив для Католицької Церкви і всього світу впродовж свого активного життя. Він очолював Церкву майже повних вісім років, не перестаючи збагачувати ризницю світової мудрості, як видатний мислитель, а також і як пастир. Якими б не були пояснення цієї відставки, ми мусимо поважати це рішення».


Британський прем’єр Девід Кемерон так прокоментував новину про майбутню папську відставку: «Надсилаю Папі Бенедикту ХVІ найщиріші побажання усякого добра. Він невтомно працював над покращенням відносин Британії та Святої Столиці».


Також і австралійський прем’єр-міністр Кевін Рудд прокоментував цю не зовсім втішну для католицького світу новину: «Відставка Папи через здоров’я є надзвичайною новиною, яка нас глибоко розчулила. Від імені всіх австралійців, бажаю йому усього найкращого. Він багато доброго зробив для нашої країни».


За матеріалами vecernji.hr