//

Глава УГКЦ відвідав парафію Різдва Пресвятої Богродиці в м. Ірпені на Київщині

10 лютого Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці, що в м. Ірпінь на Київщині, щоб «у простий, скромний, родинний спосіб помилитися разом із греко-католиками цього міста».

 

У проповіді під час Літургії Першоєрарх УГКЦ сказав, що тільки тоді, коли людина бореться із власними гріхами і покладається не на свою мудрість і знання, а тільки на Бога, її душа сповнюється тим, чого вона просить. «Я хотів би, щоб кожен із вас відчув себе сином чи донькою Божою, бо саме під час Божественної Літургії Господь приходить до вас, щоб дати Себе». Також Верховний Архиєпископ УГКЦ додав, що в той момент Літургії, коли Бог є між нами і приймає вигляд хліба й вина, ми отримуємо всього Ісуса Христа.

 

Додамо, що кілька місяців тому скоєно пограбування каплиці Святої Анни парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. Згадуючи цей неприємний інцидент, Блаженніший Святослав зазначив, що цій парафіяльній спільноті доводиться долати багато інших труднощів. Стосовно цього Глава УГКЦ порадив: «Якщо ви будете просити Ісуса про допомогу, то Він, будьте певні, допоможе, бо ми є Його улюбленими доньками і синами. Будівництво храму є не тільки вашою приватною справою, а й справою всієї УГКЦ та нашого народу. Тому нехай Господня любов і благодать огорне всіх вас, щоб ви відчули себе улюбленцями Божими».

 

Департамент інформації УГКЦ