//

Кардинал Майзнер: Церква стала об'єктом атак з боку ЗМІ

Архиєпископ Кельна кардинал Йоахим Майзнер зазначив, що в останньому періоді в Німеччині збільшилися публічні атаки й насмішки над Католицькою Церквою. У листі до співробітників своєї архиєпархії німецький  єпископ закликав їх сміливо виступати всупереч "католицькій фобії  і "несправедливим звинуваченням", - поінформувало католицьке агентство "KNA".

 

Єрарх,  кажучи про свою участь у громадській дискусії про, так звану, "пігулку п'ятого дня", пояснив, що висловлювався як єпископ згідно з вченням Католицької Церкви. "Я не оголошував нічого нового. Це не було нове навчання Церкви, але застосування принципів морального богослов'я до нової ситуації ", - сказав кардинал Майзнер.


Єрарх підкреслив, що Церква у його архиєпархії за всю свою історію ніколи не переживала такого нападу з боку ЗМІ. Причину поляризації громадської думки він бачить в більш рішучому відношенні Церкви до захисту життя, шлюбного союзу і сім'ї. "Французькі вчені назвали цю хвилю критики Церкви" католикофобією" і звернули увагу на те, що жодна релігія чи віросповідання не піддаються такій критиці, як Католицька Церква", - зазначив кардинал Майзнер і заявив, що такі напади є необґрунтованими.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va