//

У Римі пройде міжнародний конгрес з проблем сім'ї - носія Євангелія

 Роль нової євангелізації в захисті сім'ї буде обговорювати Міжнародний конгрес, який пройде 11-13 лютого в римському Папському інституті Івана Павла II. У ньому візьмуть участь богослови, медики, філософи, вихователі, батьки, які роздумають про важливість інституту сім'ї для природного розвитку людського життя, даного Богом.

 

Тема дискусій Конгресу, що проходить в рамках Року Віри, запропонована Синодом Єпископів про нову євангелізацію (2012). "Бенедикт XVI постійно звертає увагу на зв'язок між трудністю для деяких охрещених проявляти віру - і кризою сім'ї. Сім'я виступає як шлях, а також як ресурс Церкви для вирішення проблем нової євангелізації, особливо в традиційно християнських країнах, які переживають сильну кризу", - нагадують організатори зустрічі. Вони цитують слова Папи в проповіді на відкритті Синоду, який сказав: "Шлюб сам по собі є Євангелією, Доброю Новиною для сучасного світу, особливо для християнського. Союз чоловіка і жінки, їх здатність в любові ставати  "єдиним тілом" в плідній і нерозривній любові, це знак, який  багато говорить про Бога".


У роботах на конференцій будуть розглядатися роздуми бл. Івана Павла II про святість сім'ї та її важливості для суспільства всіх часів і народів.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va