//

Свячення єпископа-помічника Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ Радослава Змітровича

У суботу, 9 лютого 2013 р., в латинській катедрі св. Апостолів Петра і Павла у місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області, під час урочистої Святої Меси відбулися, єпископські свячення отця Радослава Змітровича зі Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії, Єпископа-помічника Кам’янець-Подільської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

 

Євхаристійне богослуження очолив Ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський, який був головним святителем, а співсвятителями – архиєпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький і єпископ-помічник Кам’янець-Подільський Ян Нємєц. Проповідь виголосив архиєпископ Петро Мальчук, ОБМ, ординарій Києво-Житомирської дієцезії.

 

Радість єпископських свячень Радослава Змітровича розділили присутні римо-католицькі й греко-католицькі єпископи України, зокрема, Блаженнніший Любомир Гузар, вислужений Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, єпископ Антоній Дзємянко, Ординарій Пінський з Білорусі, місцеві священики і вірні, духовенство з-за кордону, зокрема ченці облати з України і Польщі. На урочистості були представники влади Хмельницької і Вінницької областей, міста Кам’янця-Подільського, дипломати з Генеральних Консульств Польщі у Вінниці та Львові. Апостольського Нунція представляв монсеньйор Пйотр Тарнавскі, Секретар Нунціатури.

 

У Кам’янець-Подільській дієцезії, яка розташована на терені Хмельницької і Вінницької областей, є найбільш компактне в Україні скупчення римо-католиків – понад чверть мільйона. 214 парафій, які об’єднані у вісім деканатів, обслуговують понад 120 священиків. Свої доми тут мають 12 чоловічих і 20 жіночих чернечих Орденів і Згромаджень. У місті Городку Хмельницької області діють Вища Духовна Семінарія та Інститут Богословських Наук. З усієї України та з-за кордону прибувають паломники до Санктуарію Летичівської Богородиці. Отці Облати, Делегатуру яких в Україні донедавна очолював нововисвячений єпископ Радослав Змітрович, нині відновлюють Марійський санктуарій у Тиврові, що також належить до Кам’янець-Подільській дієцезії.

 

Джерело: Радіо Ватикан