//

Кардинал Равазі: почути ритм серця молоді

6 лютого почалося засідання Папської Ради з культури на тему "Нові молодіжні культури". Мета форуму полягає в тому, щоб стимулювати Церкву до нового і більш уважного слухання представників молодого покоління. За кілька днів до початку засідання, кардинал Джанфранко Равазі, глава Папської Ради з культури, і між іншим, активний користувач "Твіттеру", звернувся з деякими питаннями до молоді через інтернет.


В інтерв'ю Ватиканському радіо він поділився, що отримав велику кількість відповідей. Вони, за словами єрарха, становлять велику цінність для пастирів, оскільки дають зрозуміти, що найчастіше важливість, яку приділяють деяким темам, вони не поділяють. "Таким чином, ми маємо більше слухати наших співрозмовників", - сказав кардинал.


Говорячи про особливості сучасної молодіжної культури, єрарх підкреслив, що вона є досить складною: з одного боку, молоді люди прагнуть більшого індивідуалізму, а з іншого навпаки - успадковують масову моду; прагнуть позбутися сильних зв'язків, але дуже велике значення надають дружбі; прагнуть до абсолютної свободи, але в той же час успадковують стереотипи, наприклад, у виборі одягу. За словами кардинала Равазі, щоб краще зрозуміти феномен сучасної молоді варто перестати розглядати її "під своєрідним мікроскопом", але вийти на її рівень і почати слухати ритм її розуму і серця.


Єрарх підкреслив, що в ході пленарного засідання будуть розглядатися в першу чергу два аспекти: перший стосується необхідності відкриття молоді багатства цінностей, а другий – як дати їм зрозуміти важливу роль, яку може відігравати християнство.


За матеріалами be.radiovaticana.va