//

Хорватські католики не здаються у боротьбі проти ліберальних нововведень у школах

Цими днями двоє видатних хорватських науковців приєднали свої голоси до протестів проти ліберального сексуального виховання в хорватських школах.

 

Кембриджський доктор  фізики, який є професором Лузанського університету в Швейцарії д-р. Давор Павуна висловив свій протест проти ліберальних нововведень в хорватських школах. На думку науковця зі світовим ім’ям, надзвичайно небезпечно для хорватського суспільства, яке щойно почало ментально визволятися з обійм комуністичного менталітету, запроваджувати Кінзі-Рокфеллерів модель сексуального виховання, тим більше, що, на його думку, гендерна ідеологія, яка стоїть в основі цієї моделі, не має наукового обґрунтування.

 

Відомий хорватський біолог д-р. Радован Кранчев заявив, що запроваджений у хорватські школи предмет «Медичне виховання» науково обґрунтований лише у модулях, які не відносяться до сексуального виховання. Модулі, які містять у собі теми сексуального виховання і проти яких протестують хорватські католики є повністю науково необґрунтованими і являють собою, на думку хорватського біолога, ненаукову ідеологічну популяризацію ґендерної ідеології та призведуть до негативних наслідків для біологічного здоров’я хорватської популяції.

 

Також  цього тижня завершився візит до Хорватії американського науковця Джудіт Рісмен. На закінчення свого візиту пані Рісмен відвідала хорватські міста Задар і Спліт. У Задрі та Спліті її лекції мали величезний успіх і пройшли без жодних інцидентів. Пані Рісмен вкотре розповіла про ненауковість і злочинність діяльності американського зоолога, спеціаліста з поведінки ос Альфреда Кінзі, який висунув гіпотези, що лягли в основу ґендерної ідеології, а тим самим і в основу сексуального виховання, накинутого ліберальною хорватською владою хорватським школам.


Участь у викладах д-р. Джудіт Рісмен у Спліті взяла також хорватська журналістка Кароліна Відовіч Крішто, яка через своє об’єктивне інформування стосовно сексуального виховання, накинутого хорватським школам ліберальною владою, втратила роботу. Пані Відовіч Крішто закликала хорватів не боятися зробити те, що вони мають зробити, як і вірні католики – стати в оборону самої Істини. «Я не герой, я просто зробила те, що була зобов’язана зробити, як журналіст, як католичка, як хорватка, як мати», - зазначила пані Відовіч Крішто. Як стало відомо, пані Кароліна Відовіч Крішто постійно отримує погрози на свою адресу, адресу свого чоловіка і своїх дітей від лівоорієнтованих екстремістів, а в той час хорватська поліція не докладає зусиль, щоб зупинити цей потік знущань з хороброї жінки.

 

Перебуваючи у Задрі, пані Рісмен відвідала монастир сестер Бенедиктинок, де подякувала сестрам, а також і всім хорватським католикам за порятунок євреїв в часі ІІ світової війни. У Спліті пані Рісмен прийняв на аудієнції Архиєпископ Сплітсько-макарський  Високопреосвященний владика Марін Барішіч.

 

Владика Барішіч подякував пані Рісмен за хоробру позицію в обороні фундаментальної людської ідентичності. «Ваш візит до Хорватії – це велика підтримка для захисників фундаментальних етичних і моральних цінностей. Ви збудили наш народ від заспаного спостерігання подій», - зазначив у своїй подяці владика Барішіч.

У свою чергу пані Рісмен зазначила, що однією з причин її візиту до Хорватії є її особиста вдячність хорватам-католикам за порятунок євреїв в часі ІІ світової війни. «Для мене є честю допомогти тим, хто допомагав моєму народу в найскрутнішу хвилину», - зазначила пані Рісмен. Також пані Рісмен додала, що, на її особисте переконання, у теперішньому світі Католицька Церква є найсильнішою обороною проти дегуманізації суспільства.

 

Один із найемоційніших моментів візиту пані Рісмен до Хорватії відбувся після її викладів у Спліті. Старший чоловік, який подолав 250 км, коли прийшла можливість ставити запитання, виразив глибоку вдячність д-р Джудіт Рісмен: «Дякую Богу, що сьогодні послав нашому народові дочку Авраамову, щоб нам допомогти в цій скрутній хвилі. 500 років тому батько нашої літератури Марко Маруліч написав свою відому поему «Юдита» і сьогодні нова Юдита, послана Богом, щоб допомогти оборонити Божий народ перед новітнім Навуходоносором».

 

Миряни-провідники кампанії проти ґендерного сексуального виховання у хорватських школах зазначають величезний вплив на хорватське суспільство візиту пані Рісмен та заявляють про рішучість хорватів-католиків боротися за усунення з хорватських шкіл обов’язкового гіперліберального виховання.

 

Також відомий хорватський адвокат і активний католицький мирянин Звонімір Ходак від імені пані Джудіт Рісмен заявив, що найближчим часом перед хорватськими судами буде піднято судові позови проти деяких осіб, товариств та видань, які оббріхували пані Рісмен останнім часом: що вона не науковець, що вона заперечує Голокост, що вона фашист і тому подібне.

 

За матеріалами хорватських ЗМІ