//

Новий глава англікан присягає на вірність королеві і суперечить премʼєрові

Новий глава Англіканської церкви присягнув на вірність королеві Єлизаветі і одразу після присяги виступив всупереч премʼєра Камерона у справі т.зв. "гомосексуальних подруж".


Архиєпископ Джастін Уелбі в неділю офіційно обійняв пост глави Англіканської спільноти. Введення на катедру в Кентербері відбудеться лише через місяць. Недільна урочистість була церковно-державного характеру. У ній взяли участь головні єрархи Англіканської церкви та члени урядової комісії, якій архиєпископ Уелбі завдячує номінацією. Представники Девіда Камерона висловили свої очікування щодо нового примаса: він повинен взяти на себе авторитет духовного і морального провідника народу, вносити пророчий голос християнства в публічні дебати і піднімати голос віри серед секуляризованого світу.


Відповідаючи на ці постулати, архиєпископ Уелбі зазначив, що буде намагатися вносити у британське суспільство голос християнської мудрості. "Ми живемо в епосі, коли навіть телефони є розумними, але мудрих людей є дуже мало", – зазначив новий провідник англікан. Він також висловив рішуче заперечення щодо урядового проекту розширення визначення подружжя на гомосексуальні звʼязки.


"Ми чітко висловили свою позицію у цій справі, – зазначив архиєпсикоп Уелбі. – Я цілком підтримую думку решти єпископів. Але прошу не забувати, що Англіканська спільнота налічує 80 мільйонів вірних. Мільйон англіканів, які регулярно практикують віру в цій країні, становлять дійсно невелику частину від цієї великої спільноти. А для переважної більшості англікан у світі позиція щодо гомосексуальних звʼязків не піддається дискусії. Як архиєпископ Кентербері, я повинен мати на увазі усю Англіканську спільноту, а не лише нашу країну".


За матеріалами pl.radiovaticana.va