//

Рабин виступив на захист префекта Мюллера

"Цільові кампанії, що мають на меті дискредитацію Церкви в Північній Америці, а також у нас в Європі, привели до того, що в деяких сферах вже сьогодні духовенство піддається публічним атакам. Також на телебаченні проводяться напади на Церкву, арсенал яких виходить ще з боротьби тоталітарних ідеологій з християнством. Таким чином зростає штучно викликаний гнів, який подекуди нагадує настрої погромів", – зазначив префект Конгрегації віровчення в інтервʼю для видання "Die Welt".


Після цього інтервʼю в Німеччині піднявся шум. Міністр справедливості Сабіне Льойтойссер-Шнарренберґер закинула єрархові, що він порівнює ситуацію до Голокосту. На захист Архиєпископа Мюллера виступив директор Американсько-Єврейського комітету міжрелігійних справ, рабин Давид Розен.


"Тут немає місця для жодного порівняння зі звірством Голокосту", – зазначив він у розмові з "Die Welt".– Також для кожної розсудливої людини, яка читала слова Архиєпископа Мюллера, має бути зрозуміло, що таке порівняння не було його наміром. Робити такий висновок з його інтервʼю можна хіба що зі злої волі", – додав він.


За матеріалами wiara.pl