//

Новообраний халдейський Патріарх - свідок мучеництва віруючих

"Архиєпископ Луїс Сако, новий Патріарх халдейської Католицької Церкви добре підготовлений для виконання свого служіння", - вважає кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації у справах Східних Церков, який з 28 січня по 1 лютого головував на Архиєрейському Синоді, який проходив у Римі.

 

В ході цього заходу відбулося обрання архиєпископа Сако на найвищий пост  халдейської Церкви. За словами кардинала Сандрі, зроблений вибір - це причина великої радості, а також надії для халдейської Церкви в Іраку, а також для тих віруючих, які живуть за межами цієї країни. Кардинал підкреслив, що архиєпископ Сако бачив близько "кров мучеників і всіх тих, хто страждав від насильства - не тільки християн, але і мусульман". "Тому ця особа несе з собою велике багатство, яке сильно  послужить Церкві", - сказав кардинал Сандри.


Говорячи про роботу Архиєрейського Синоду єрарх розповів, що його учасники обговорили проблеми у своїх дієцезіях і взагалі в Іраку. Зверталася увага на необхідність сприяти більшій активності мирян у різних галузях життя Церкви.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va