//

"День життя" в Італії

Ініціативи Римської дієцезії

У неділю, 3 лютого 2013 року, з нагоди відзначення в Італії «Дня за життя», в місті Римі буде проведено ряд заходів, спрямованих на підтримку родини та поширення культури життя. Того дня вранці кардинал Аґостіно Валліні, вікарій Святішого Отця для римської дієцезії, очолить Службу Божу у храмі Санта-Марія-ін-Траспонтіна, що розташований неподалік Ватикану. Після Літургії викладачі кафедри акушерства та гінекології Римського університету «La sapienza», передадуть кардиналові Валліні документ, результат конференції під назвою «Роздуми над одним державним законом», що пройде у суботу, 2 лютого, в Aкадемії історії медицини.

 

Після чого учасники богослужіння з’єднаються із вірними на ватиканській площі Святого Петра, де візьмуть участь у молитві «Ангел Господній» з Папою Венедиктом ХVІ. На цю недільну Богородичну молитву із Вселенським Архиєреєм зберуться також представники усіх місцевих асоціацій, пов’язаних із захистом та поширенням життя.

 

Напередодні, 2 лютого 2013 року, у Папській Римській Вищій Семінарії відбудеться симпозіум «Сім’я у кризі: що діяти?», організований дієцезіaльним Центром душпастирства родин, у якому візьмуть участь ватиканські достойники, представники соціальних і харитативних організацій, центрів та рухів.

 

Умбрія

Місцевий Рух за життя центральноіталійського регіону Умбрія постійно веде боротьбу проти ментальності сьогодення, яка знищує людство, призвичаюючи його до вбивства невинних дітей. Пропонуємо вашій увазі деякі відомості про ініціативи з нагоди «Дня за життя» в Умбрії...

 

У місті Перуджа «День за життя» розпочнеться зустріччю Мера міста із волонтерськими асоціаціями та центрами соціальної допомоги, які спричинилися до реалізації проекту «Колиска для життя» (в Україні – «Вікно життя»). Після Служби Божої у храмах міста буде проведена збірка на підтримку діяльності Центру Допомоги Життю, а саме, підтримки проекту пренатальних усиновлень на відстані, тобто матеріальної підтримки тих матерів і їхніх, ще ненароджених дітей, які перебувають у важкій економічній ситуації. А при одній із головних парафій міста Перуджі, церкві Святої Лучії, того дня відбудеться зустріч із жінками-матерями, які у свій час отримали духовну і матеріальну допомогу від Центру Допомоги Життю і не вибрали аборт як альтернативний шлях.

 

У місті Терні 2 лютого ввечері, напередодні «Дня за життя», у базиліці Святого Валентина відбудуться молитовні чування за життя, а 3 лютого при різних церквах лікарі та волонтери Центру Допомоги Життю ділитимуться з вірними свідченнями, щоб, таким чином, ще раз спільно призадуматись над темою життя та необхідністю прийняти дароване Богом нове життя.

 

На одній із площ містечка Чітта-ді-Кастелло продовж двох днів, 2 і 3 лютого, збиратимуть підписи для підтримки проекту «Юридичний захист гідності, права на життя та цілісності людської істоти вже від її зачаття», в якому беруть участь також і представники Європейського Союзу. А в місті Фолінйо, після Служби Божої та походу зі свічками, місцевий єпископ уділить благословення ще ненародженим дітям у материнській утробі. А на закінчення «Дня за життя» мешканці Фолінйо матимуть нагоду взяти участь у вечері солідарності, організованій місцевим «Карітасом».


Джерело: Радіо Ватикан