//

Кардинал Равазі: комп'ютерна логіка "зберегти" і "видалити" управляє також і мораллю молодих людей

Темі нових молодіжних культур буде присвячене пленарне засідання Папської ради з культури, яке пройде 6-9 лютого. 31 січня у Ватикані пройшла презентація події, в якій серед інших взяв участь кардинал Джанфранко Равазі, Голова цієї ватиканської дикастерії. Єрарх поділився деякими думками щодо негативних впливів на молодь і вказав на важливість віри в її позитивні характеристики. Констатуючи існуючу сьогодні дійсність, кардинал Равазі наголосив на впливі цифрової культури на молоді покоління. Він підкреслив, що в комунікацію молоді глибоко увійшли "спрощення" "Твіттера "", піктографічні символи мобільних телефонів, віртуальне "читання" на екрані монітора. Кардинал Равазі наголосив, що комп'ютерна логіка "зберегти" і "видалити" управляє також і мораллю молодих людей.

 

Те, що молоді люди часто прогулюються з навушниками у вухах, є також символом того, що вони "відключенні" від гнітючої суспільної, політичної, релігійної складності, яку створили старші покоління. У цьому контексті він закликав до іспиту сумління батьків, вчителів, священиків і  класних керівників.

 

Також кардинал зауважив, що така "відмінність" молоді має не тільки негативні сторони - вона містить у собі і зерна "чудової плідності і справжності». Він звернув увагу на відкритість молоді на різні форми волонтаріату, любов до музики, спорту, дружби, яка дає можливість говорити "що не хлібом єдиним живе людина". "Тому, не зосереджуючись на об’єктивних результатах соціо-психологічного аналізу віри молоді, тобто їх релігійності, я віддаю перевагу тому, щоб зосередитися на вірі в молодь, тобто довірі до їх потенціалу, прихованого під тою байдужістю, яка мене спочатку вразила" , - сказав кардинал.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va