//

Чи безпечно їхати у Ріо-де-Жанейро?

Отець Леандро Ленін Таварес та 15 бразильських представників влади - в тому числі військових, федеральних, регіональних і міських чиновників - 9-25 січня в Римі обговорили з Папською Радою у справах мирян проблему безпеки заходу.

 

У Ріо-де-Жанейро чотири роки тому введено програму безпеки під назвою «план умиротворення», оскільки попереду такі масштабні заходи як Всесвітній день молоді 2013, Чемпіонат світу з футболу 2014 і Олімпійські ігри 2016.

 

«Я відчуваю, що місто дуже змінилося, і немає ніяких причин боятися їхати в Ріо», - сказав о. Леандро, виконавчий директор з пастирської підготовки та катехизації ВДМ Ріо 2013.

 

Отець Леонардо розповідає, що служить Меси в небезпечному районі Пеньї, але з того часу як ввели нову програму безпеки на вулицях немає зброї і збільшується кількість туристів.

 

«Всесвітній день молоді є благодатним даром, і я щасливий, що ми можемо показати усій церкві наш шлях євангелізації», - сказав о.Леандро, який брав участь у молодіжному служінні, перш ніж вступив до семінарії.

 

Отець був зворушений особистою зустріччю з Папою Бенедиктом XVI під час загальної аудієнції. «Я поцілувала його перстень, апісля цього архієпископ сказав, що я відповідаю за катехизацію ВДМ. Папа Бенедикт XVI сказав, що я роблю дуже важливу справу», - поділився отець Таварес.

 

За попередніми підрахунками, кількість учасників ВДМ 2013 подвоїть результат Мадриду (2 млн.). Очікується 2 млн. у Копакабана і більше 2,5 млн. у Гуаратіба з 23 до 28 липня 2013 р.

 

«Ми хочемо в цьому році розповісти про себе, прагнемо бути знаряддям євангелізації, і сподіваємося це стане початком нового часу», - сказав 30-річний священик.

 

Основне завдання отця Леонардо полягає в тому, щоб організувати 300 місць, де 21 єпископ буде говорити про католицьку віру сімома основними мовами світу.

 

Папська рада у справах мирян, яка відповідає за організацію Всесвітнього дня молоді, обрала єпископів після того як вони зареєструвалися в Інтернеті і обрали тему для катехизи.

 

«Говорити про віру молодим людям, які живуть в секулярному світі, є викликом», - сказав о. Таварес, - ми повинні бути там, де вони: на Facebook і нових медіа, - щоб говорити їхньою мовою, не применшуючи правди».

 

Хоча Ріо-де-Жанейро є світським містом, о. Таварес зазначив, що після того, як місто було обрано для Всесвітнього дня молоді 2013 він став свідком повернення до Церкви багатьох молодих людей.

 

На даний час є 60 000 волонтерів, які допомагають в організації Всесвітнього дня молоді, 35 000 яких походять з міста.

 

У Ріо-де-Жанейро 275 католицьких парафій, в кожній відправляється три недільні Меси, а у деяких сім.

 

За матеріалами: EWTN News / www.catholic-media.org