//

Ватикан про літургійні зловживання

Літургійні зловживання можуть всерйоз ослабити віру католиків – зазначає в своїй найновішій книжці о. Ніколя Букс, відомий італійський літургіст.

 

На прес-конференції, що відбулася в середу і на якій було представлено нову роботу богослова „Як піти на Літургію і не втратити віри”, були присутніми кардинал Антоніо Каньїсарес Льовера, префект Конгрегації Богослужінь і дисципліни Таїнств, а також кардинал Реймонд Бьорк, префект Найвищого Трибуналу Апостольської Сигнатури.

 


У своїй книжці отець Букс переконує, що варто дотримуватися літургійної дисципліни. Він також звертає увагу на те, що літургія мусить розумітися перш за все як дія Христа, а не священика чи спільноти. Під час конференції кардинали Бьорк і Каньїсарес погодилися, що недотримання літургійних норм може зашкодити в розумінні віри серед католиків, а також ослабити їх зв'язок з Церквою. „Неналежний підхід до Євхаристії може спричинити до того, що наша віра ослабне або навіть ми можемо її втратити” – говорив кардинал Каньїсарес.

 

У жовтні 2009 року в Італії з'явилася книжка о. Букса „Реформа Бенедикта XVI”, в якій автор пояснив значення літургійного поєднання, запропонованого Папою Римським. Багато коментаторів вважає, що автор є „особливо близький Бенедикту XVI”.

 

За матеріалами info.wiara.pl