//

У Жовкві подякували за віру та мужність Героям Крут

У 95-ту річницю бою під Крутами, духовенство, очолюване єпархіальним єпископом Михаїлом Колтуном, взяло участь у пам’ятних заходах присвячених героїзму української молоді.

 

У Народному домі м. Жовкви проведено урочистий вечір, під час якого, зі словами вдячності Героям Крут, звернувся єпископ Михаїл: «Ми молимося за тих, хто полягли з думкою про майбутність, щоби ми жили, а ми є вдячні за їхню віру, мужність, яку вони заявили в той відповідальний час. І ми віримо, що їхні крихітні можливості воплотилися в життя сьогоднішньої України, і вони будуть приносити плоди майбутнім поколінням. Ми віримо в їхні зусилля і їхній внесок в життя цілої, соборної України. І дай Бог нам тієї віри, щоби наші зусилля могли долучитися до тих, які відійшли до вічності з вірою в майбутнє. Щоби наші зусилля дали плід в житті сучасної України».

 

Опісля відбулася смолоскипна хода до центральної площі міста, де священнослужителі УГКЦ та представники УАПЦ і УПЦ КП відслужили Панахиду та висловили слова подяки полеглим за волю України.

 

о. Михайло Ткачів, синкел Сокальсько-Жовківської єпархії, наголосив, що на прикладі Героїв Крут ми можемо переконатися, що вислови зневірених чи байдужих людей, про те, що «ми нічого не можемо змінити» чи «з того нічого не вийде» не мають сенсу, бо «Бог і наша молитва може все змінити». Також священнослужитель сказав, що є прикро, що в Жовкві є Церква, яка «не молиться за Україну, не молиться за тих, хто відійшли у вічність, не бере участі в спільних заходах, коли потрібно йти до Січових Стрільців, Воїнів УПА», але незважаючи на це «віра, Церква і народ повинні творити нашу державність», - підсумував о. Михайло.

 

Прес-служба єпархії