//

Рік віри – головна тема цьогорічного Тижня католицьких шкіл в Ірландії

«Католицькі школи у спільноті віри: ділитися Доброю Новиною», – такою є тема, яку Єпископська Конференція Ірландії обрала для щорічного відзначення Тижня католицьких шкіл. У цьому році він триває від 27 січня до 3 лютого.

У повідомленні єпископату читаємо, що спонукою для обрання такої теми став Рік віри, проголошений Святішим Отцем з нагоди 50-ї річниці відкриття Другого Ватиканського Собору та 20-ї річниці Катехизму Католицької Церкви. «Рік віри, – пишуть єпископи, – є нагодою для католицьких шкіл постаратися зміцнити та підкреслити свою самобутність».

У цьому контексті запропоновано три основні завдання цьогорічного Тижня католицьких шкіл. «Насамперед, – читаємо в документі, – заохотити школи зосереджуватися в молитві, складаючи подяку за дар віри; по-друге – закликати студентів призадуматися над свідченням християнського життя, дивлячись на приклад святих; врешті, заохотити школи вдивлятися в Христа, тому що початком і звершенням віри є Божий Син».

Ірландські ієрархи пригадують, що основним завданням католицької освіти «є цілісне зростання особи», а в католицьких школах слід допомагати учням «зростати у спільності з Христом та з іншими», не самотніми, але користуючись взаємною допомогою усієї шкільної спільноти.

З огляду на Тиждень католицьких шкіл єпископат приготував інформаційні та дидактичні матеріали не лише для освітніх закладів, але й для родин і парафій, тобто, для всіх активних учасників важливого діла допомагати католицьким учням зростати у вірі.

Фото: Свята Меса з нагоди відкриття Тижня католицьких шкіл, яку транслював один з ірландських телеканалів

Джерело: Радіо Ватикан