//

Світ зіткнувся з новим видом конфліктів: маніпулюванням релігією заради отримання влади

Міжнародне співтовариство зіткнулося з новим видом конфліктів, в яких релігія стає інструментом для отримання влади, заявив постійний спостерігач Ватикану при ООН архиєпископ Сільвано Томазі в інтерв'ю порталу zenit.


Головна мета конфліктів, що  розгортаються - отримати владу будь-якими засобами. Групи осіб, які мають особисті інтереси чи є агентами іноземних держав, часто діють під прикриттям релігії. На жаль, все більше поширюються угруповання, які з метою емоційного тиску та підпорядкування населення, використовують радикальні релігійні ідеї.

 

Міжнародне співтовариство повинно вирішити проблеми: як поводитись з цим новим видом конфліктів? Як країнам, на території яких виникають подібні конфлікти, уникнути загибелі цивільного населення і масової імміграції? У міжнародному контексті вкрай складно знайти відповідні способи реагування на цю ситуацію, яка також ставить чимало питань етичного характеру, вважає прелат.


В даний час особливу стурбованість міжнародного співтовариства викликають 3 точки: Сирія, Малі та Демократична Республіка Конго, заявив арх.Томазі. Інші країни страждають від внутрішніх конфліктів (Афганістан) або внутрішньої напруженості (Єгипет). На всіх цих територіях через військові дії гине цивільне населення.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru