//

Завдяки зусиллям Церкви бандити Сальвадору відмовляються від насильства

Ініційований Католицькою Церквою мирний процес між воюючими бандами в Сальвадорі досягає успіхів. Місцеве видання «La Prensa Gráfica» повідомило про те, що провідники банд «Mara» задекларували свою готовність долучитись до ініціативи «18 міст без насильства».


Вже минулої суботи, 19 січня, Організація американських держав та представники груп, що беруть участь у мирному процесі, оголосили чотири міста територією, вільною від насильства. Речник банди «Mara» не хотів офіційно підтвердити, що їх угрупування відречеться від насильства. Він зазначив лише, що триває робота над «відходом з цього шляху».


Перші мирні перемовини проводив в березні минулого року єпископ Фабіо Коліндрес із провідниками угрупування «Mara», що перебували в ув’язненні. Наслідком цих перемовин стало припинення вогню між конфліктуючими угрупуваннями в Сальвадорі, а водночас зменшення на половину кількості вбивств.


До складу «Mara» входять різноманітні банди, що діють на території Північної і Центральної Америки. Їх колискою вважається Сальвадор. Вони отримують прибуток від торгівлі наркотиками, змушення до викупів та проституції. До березня минулого року Сальвадор, в якому було зареєстровано 62 вбивства на 100 тисяч мешканців, вважався однією із найбільш небезпечних країн світу.


За матеріалами wiara.pl