//

Святий Престол із заклопотаністю стежить за ситуацією в Англіканській Церкві

Представник Святого Престолу повідомив, що із занепокоєнням стежить за ситуацією навколо єпископських свячень жінок в Англіканській Церкві Англії та Уельсу. "Якщо англікани глибоко змінять все, що має відношення до священства, звичайно, це стане і для нас великим викликом", - заявив кардинал Курт Кох, голова Папської ради сприяння християнській єдності в інтерв'ю агентству "Zenit" з нагоди Тижня молитов за єдність християн, що триває в Церкві.

 

За словами єрарха, Святий Престол зацікавлений в допомозі англіканам "знайти свою внутрішню єдність", але, звичайно, тільки якщо вони не відмовляться від такої допомоги. Мета Католицької Церкви - "єдність усіх християн стосовно змісту віри, таїнств та священства", - нагадав кардинал Кох.


Родом зі Швейцарії, кардинал підкреслив, що нова євангелізація повинна бути екуменічним проектом. "У мене є кілька екуменічних партнерів, які раді цій ініціативі, з іншого боку, вона багатьом не відповідає", - зізнався єрарх. Це пов'язано з тим, що "сьогодні екуменізм розділений на два табори", а розділова лінія пролягає через конфесійні обмеження, - додав він. Перший з них представляє "ліберальне бачення екуменізму між католиками і протестантами". Другий об'єднує тих, хто "прагне до поглиблення основ віри в католицьких та реформаторських спільнотах", - пояснив голова ватиканської дикастерії. За його словами, для цієї другої групи нова євангелізація є "більшим викликом".


У минулу п'ятницю не був підтриманий вотум недовіри стосовно голови "палати світських" Англіканської Церкви Англії та Уельсу. Як повідомили британські ЗМІ, 80 членів цього органу управління - переважаюча більшість - висловили довіру своєму керівникові Філу Гідінгсу. Таким чином, більшість членів "палати світських" підтримують недавнє рішення Генерального Синоду Англіканської Церкви про недопущення жінок до єпископських свячень. Сам Гідінгс є переконаним противником існування жінок-єпископів.


За матеріалами : http://be.radiovaticana.va