//

25 тисяч ірландців на акції проти легалізації абортів

Більше 25 тисяч осіб взяло участь у протесті проти легалізації абортів у Ірландії. Акцію «Чування для життя» зорганізували в столиці країни кілька організацій оборонців життя. Розпочало акцію богослужіння, яке відправив ординарій Дубліна Архиєпископ Діармуід Мартін.

 


Прем’єр Ірландії Енда Кенні у передвиборчій декларації пообіцяв не змінювати антиабортивний закон, але після широковідомого випадку смерті Савіти Халаппанавар, якій відмовились робити абортивну операцію, прем’єр змінив думку. Наразі приготовано проект закону, який допускає аборт у випадку «реальної і поважної загрози для життя жінки». Однак, серед переліку показань поміщено також і думки про самовбивство. Експерти-психіатри, на яких покликаються оборонці життя, однозгідно твердять, що аборт не лікую самогубчих думок, а також немає жодних доказів того, що аборт зменшує ризик втрати психічного здоров’я. Навпаки, багато вказує на те, що після абортів психічні хвороби появляються значно частіше.

 


«Ірландія є єдиною західною країною, яка забезпечує повну опіку як матері, так і її зачатій дитині, – зауважив під час акції один з діячів пролайф. – Ми тут для того, щоб боронити дітей, яким загрожує лікарська інтервенція, яка не має нічого спільного із рятуванням життя». 

 

За матеріалами: radiovaticana.va