//

Pew Forum опублікував нові статистичні дані про релігії світу

Французький православний інтернет-сайт Оrthodoxie.com з посиланням на видання «Світ релігій» («Le Monde des religions») повідомляє про результати дослідження розвитку сучасної релігійності у світі, які нещодавно були опубліковані американським центром Pew Forum.

 

Згідно з опублікованими даними, 84% світового населення (тобто 5,8 млрд. чоловік при загальній чисельності населення Землі в 6,9 млрд.) є прихильниками однієї з найбільших традиційних релігій світу: християнства, індуїзму, ісламу, буддизму, юдаїзму, або ж якоїсь з інших традиційних релігій сикхізму, синтоїзму, даосизму, зороастризму та ін.

 

Християни - найбільш численна релігійна група світу - приблизно третина населення Землі (32%). Друга за чисельністю громада - мусульмани (23%).

 

Pew Forum також уточнює дані про християн (в загальній кількості 2,2 млрд. чоловік): 50% - католики, 37% - протестанти різних деномінацій, 12% - православні (в загальній кількості - 264 млн. чоловік, але в даній статистиці в число православних включені також дохалкідонці). 1%, який залишився, включає в себе різні деномінації, які умовно також називаються християнськими (мормони, свідки Єгови і т.д.), але які, по суті, вже не є такими, хоча і з'явилися на основі християнської традиції.

 


За матеріалами www.sedmitza.ru