//

У відносинах з Церквою хорватська влада втратила єдність позиції

Апостольський нунцій у Республіці Хорватія Архиєпископ Алессандро Д’Ерріко прийняв міністра зовнішніх та європейських справ пані Весну Пусіч на її прохання. Як повідомляють хорватські ЗМІ, ліберальна влада Хорватії звернулась через міністра Пусіч з проханням бути посередником між Урядом Хорватії та Хорватською єпископською конференцією у справі вирішення конфліктної ситуації довкола нових модулів шкільного предмету «Медичне виховання».

 

У той же час Уряд і міністр освіти, науки та спорту не відмовляються від продовження накидання ліберального сексуального виховання у хорватські школи. Так 21 січня міністр освіти, науки та спорту Желько Йовановіч представляв цю шкільну програму в восьмирічній школі у містечку Кастав, а дружина прем’єр-міністра Хорватії Саня Мілановіч представляла цей предмет в одній із загребський восьмирічних шкіл.

 

Політичні оглядачі вважають, що така поведінка хорватських урядовців свідчить про розкол в правлячій коаліції стосовно питання врегулювання державно-церковних відносин.

 

За матеріалами: www.vecernji.hr