//

Техаський Університет підтвердив, що одностатеві пари небезпечні для виховання дітей

Нові дослідження показали, що одностатеві пари є небезпечним місцем для дітей. Дослідження американського соціолога Марка Реґнеруса з Університету в техаському Остіні (США), яке проведене на найбільшому до тепер, у подібних дослідженнях, взірці – 3000 респондентів, показало жахливі реалії дітей, яких виховували одностатеві пари.  Це перше дослідження такого типу, оскільки воно в основному опиралося на уже дорослих людях, яких в дитинстві виховували одностатеві пари.

 

12% дітей одностатевих пар планували самогубство (серед дітей, які виховувались у нормальних гетеросексуальних сім’ях цей відсоток становить 5%), у дорослому віці вихованці одностатевих пар більш схильні до шлюбної невірності – 40%, у порівнянні до 13% вихованих у нормальній сім’ї. Вихованці одностатевих шлюбів переважають серед безробітних 28% у відношенні до 8% вихідців з нормальних сімей. Також уже в дитячому віці діти з одностатевих пар змушені звертатися багато частіше до психотерапевтів, на відміну від своїх однолітків з нормальних сімей, – 19%, у порівнянні до 8% дітей з гетеросексуальних сімей. І чи не найбільш шокуючі дані: 40% вихованців одностатевих пар були заражені венеричним захворюванням, чи є такими на даний момент, в той же ж час їхні однолітки з гетеросексуальних сімей становлять набагато нижчий відсоток – 8%.

 

ЛГБТ організації США підняли велику кампанію проти оприлюднених у червні минулого року результатів Реґнерусового дослідження, вимагаючи серед іншого його відставки в Університеті. Цими днями Остінський Університет оприлюднив результати внутрішнього розслідування з питання науковості Реґнерусових результатів.

 

«Університет Техасу в Остіні підтверджує, що не проводить службового розслідування у зв’язку з заявами про науковий обман проти професора Марка Реґнеруса, а які стосувалися його статті у червні 2012 року, опублікованій в часописі «Social Science Research». Згідно з нашими даними, не існує жодних доказів для провадження службового розслідування, тому цей випадок Університет вважає завершеним. Внутрішнє розслідування, проведене Університетом, визнало ці дослідження науково легітимними та вважає його дослідницьким методологічно правильним протоколом», - йдеться в заяві.

 

Університет в Остіні входить в сотню найпрестижніших світових наукових закладів. У їх рейтингу він знаходиться на 67 місці. Внутрішнє розслідування проводило 18 університетських професорів з Університету Байлор. А науковість результатів, отриманих Реґнерусом, підтримали і чисельні психологи та психіатри США.

 

За матеріалами dnevnik.hr