//

У Єгипті натовп мусульман зруйнував парафіяльний будинок коптів

У Єгипті натовп мусульман зруйнував будинок коптської парафії. Вийшовши з мечеті села Фаноус,  130 км від Каїра, сотні мусульман з молотками, виспівуючи ісламські пісні, попрямували до коптської парафії. Копти будували 2-поверхову будівлю, на 1-му поверсі якої повинна була розташовуватися приймальня, а на 2-му - дитячий садок.
За інформацією порталу Assyrian International News Agency, раніше між старійшинами села, мусульманами і коптами, мала місце зустріч, на якій було вирішено залишити тільки 1 поверх будівлі.


Серед мусульман пронісся слух, що копти будують церкву, а не дитячий садок. Мінарети в навколишніх селах закликали мусульман зруйнувати «церкву». В результаті будівлю зрівняли з землею.


Сільські старійшини усно засудили «необґрунтовані дії молоді», яка порушила угоду. Правоохоронці прибули вже після зруйнування будівлі. Нікого не було заарештовано.


Копти в поліції відмовилися називати імена тих, хто брав участь у заворушеннях. У селі вони становлять меншість і побоюються за свої родини, які часто залишають, відправляючись на заробітки в Каїр.


Руйнування майна, що  належить християнам, в Єгипті відбувається регулярно. Як правило, відповідальність за це ніхто не несе.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru