//

Святий отець Піо від тепер у Вінниці

У вівторок, 15 січня, у Вінниці відбувалися особливі для всіх греко-католиків міста події: першою – було виставлення, на постійне вшанування, мощей Святого отця Піо (з Пʼєтрельчіно, Італія), а другою – саме цього дня, рівно рік тому, декретом Блаженнішого Патріарха Святослава, парафію Покрова Пресвятої Богородиці було передано під опіку Отцям Згромадження Воплоченого Слова.


З нагоди цього, святкову Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Йосиф Мілян – Єпископ-помічник та Протосинкел Київської Архиєпархії УГКЦ. Привітати отців Григорія та Теодосія, що служать у Вінниці, та всю парафіяльну спільноту прибули отці Згромадження Воплоченого Слова: Протоігумен ієром. Фернандо Браво, ВС, що живе та служить у Скадовську (Херсонська обл.), отці з Івано-Франківська – ієром. Софрон Зелінський, ВС та ієром. Йосафат Бойко, ВС, та ієром. Йосиф Попович, ВС із Закарпаття; також співслужили Літургію: Декан Вінницького деканату УГКЦ о. Микола Дуркалець, ієром. Мелетій Батіг, ЧСВВ (з м. Бар, Вінницької обл.), о. Любомир Романишин (з с. Слобідка, Тернопільської обл.), о. Василь Чудійович (віце-канцлер Київської Архиєпархії УГКЦ), о. Віталій Періг, (секретар Владики Йосифа), та отці Римо-Католицької Церкви – о. Каземир Дудек, декан Вінницького деканату РКЦ та о. Павло Лясоцкі.


Після святкової Літургії, отець Григорій Рогацький, ВС – Настоятель храму разом з парафіянами висловили Владиці Йосифу щирі слова вдячності за його постійну батьківську опіку та підтримку.


А на закінчення святкування всіх присутніх привітали різдвяною концертною програмою ансамбль «Бревіс» Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича, а також молодші парафіяни представили Владиці вертеп.


Прес-центр парафії