//

Алабама визнала права ненароджених дітей

Верховний суд американського штату Алабама визнав ненароджених дітей особами, які мають право на юридичний захист. Це рішення могло би мати вирішальний вплив на законодавчу заборону абортів в США.

 

Верховний суд вирішив, що і ненароджені діти підлягають захисту від хімічно небезпечних речовин. Це рішення стосується перш за все випадку двох жінок, які в часі вагітності використовували наркотичну речовину метамфетамін, що привело до смерті немовлят усього через кілька хвилин після народження.

 

Верховний суд Алабами також зазначив, що його рішення є згідне з американською Конституцією, яка твердить, що усі люди є одинаково вільними і незалежними та що їм Сотворитель дарував невід’ємні права на життя, свободу і пошук щастя.

 

Державний прокурор штату Алабама Лютер Стрендж зазначив, що рішення Верховного суду Алабами є величезною перемогою, оскільки він підтвердив непорушну цінність кожного людського життя, а особливо ненароджених дітей, які є найранимішими в період внутріутробного розвитку.

 

Хоча це рішення суду не скасовує автоматично дозволу на аборт, але організації, які боряться за заборону, або, принаймні, обмеження абортів, переконані у тому, що це рішення важливий етап на шляху осягнення поставленої мети.


За матеріалами http://laudato.hr