//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (07.01 – 13.01.)

7 січня 2013 року - Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

Різдво Христове 2013 року урочисто відзначили у Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла в м. Сокалі. Єпархіальний єпископ, місцеве духовенство та сокальчани взяли участь у Євхаристійній молитві та співом коляди прославили прихід Спасителя на землю. В часі Різдвяного богослужіння єпископ Михаїлбув одягнений в солом’яну мітру та панагію, а на ризах були вишиті зі соломи наплечний образ та зірки.

 

Вже стало традицією Служити Різдвяну Літургію в м.Хабаровську (Росія). На Далекому Сході вона служиться всього 1 раз на рік, тому для греко-католиків у Хабаровську особливе свято.

Це свято доповнилося ще й тим, що похрестилася одна доросла людина і одне подружжя прийняли Таїнство шлюбу.
На наступний день 8 січня вперше на Різдво відслужилася Св. Літургія в м.Владивостоці. 

 

Також традиційно в парафії УГКЦ Трьох святителів м. Мегіон Ханти-Мансійського автономного округу Росії відбулося святкування Різдва Христового. У день цього великого свята підлітки та дошкільнята потішили своїх рідних і всю парафіяльну спільноту вертепним дійством. 

 

Проповідь Глави УГКЦ на Різдво ГНІХ

 

8 січня 2013 року - Собор Пресвятої Богородиці

Проповідь Глави УГКЦ на Торжество Собору Пресвятої Богородиці

 

9 січня 2013 року - Святого Первомученика Степана

Слово Митрополита Львівськогов день пам’яті Святого первомученика і архидиякона Стефана

 

У Стрийській єпархії було вперше презентовано священичий вертеп, учасниками якого є 10 священиків та дочка священика, яка грала роль Марії. Слова до вертепу були написані сестрами Згромадження Воплоченого Слова. Перший виступ вертепу відбувся для преосвященного владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії. Владика Тарас благословив на виступ і перед духовенством Стрийської єпархії на спільній просфорі, яка відбувалася у приміщенні ВПУ-34 м. Стрия 11 січня 2013 року.

 

12 січня 2013 року:

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, відслужив Панахиду на могилі Владики Івана Маргітича, Єпископа Мукачівської єпархії ГКЦ, в с. Боржавське, що на Закарпатті.

 Владика Іван відомий тим, що прагнув об'єднання Мукачівської єпархії (Церкви свого права) та УГКЦ. За активну участь в житті свого краю він заслужив титул «народний єпископ». Цьогоріч виповнюється 10 років із дня смерті владики.

 

У Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI призначив Преосвященного владику Даниїла Козлінського, Апостольського Адміністратора вакантного осідку української греко-католицької Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина), Апостольським візитатором для українців візантійського обряду, що проживають в Уругваї, Парагваї, Чилі та Венесуелі.

 

Митрополичий хор Архикатедрального Собору св. Юра зі Львова, разом з Івано-Франківським хором «Credo» Митрополичої Катедри Воскресіння Христового, виступили спільно із програмою колядок у Львові. В ході виступу глядачам було презентовано виконання традиційних, сучасних та давніх піснеспівів прослави Різдва Ісуса Христа.

 Концерт відбувся за участю народного артиста України Григорія Шумейка. Розпочалося дійство в суботу у Будинку органної та камерної музики м. Львова (вул. С. Бандери). (ВІДЕО)

 

Також до вашої уваги:

Різдвяне інтерв’ю Блаженнішого Святослава для «5-го каналу» (текст/відео)

Блаженнійший Святослав: Якщо ми сьогодні в нашому суспільстві скажемо: «За нашу, але — не вашу — свободу», то станемо на хибний шлях

 

Різдвяне Богослужіння з Архикатедрального собору Святого Юра у Львові(ВІДЕО)

Владика Венедикт: Важко уявити, що би було з людством, якби Богородиця не сказала "ТАК"

Владика Венедикт: земна, фізична смерть – це народження для неба

 

УГКЦ - Рік 2012 – Огляд  (ВІДЕО)

 

Анонс:

Вже стало доброю традицією, коли християни різних Церков і деномінацій об’єднуються у спільній молитві.

Так і цього року на запрошення Блаженнішого Святослава вірні УГКЦ приєднаються до Тижня молитов за єдність християн, який традиційно триває в усьому світі з 18 до 25 січня.

Головною темою розважання і гаслом цього екуменічного Тижня стали слова з книги пророка Міхея (6: 6-8) «Чого очікує від нас Господь?» (What does God require of us? (eng.); Que nous demande le Seigneur? (fr.))