//

Бенедикт XVI подякував жандармам

Святіший Отець висловив подяку Корпусу Жандармерії Держави Ватикан за виконувану ними службу. Ця структура, разом з Швейцарською Гвардією, відповідає за безпеку Наступника святого Петра.

 

Прес-служба Святого Престолу повідомила, що Бенедикт XVI, приймаючи 11 січня ввечері на аудієнції поліцейських і пожежників, хотів висловити їм свою вдячність за їхню роботу впродовж минулого року, коли вони стикалися з особливо важкими завданнями. Папа висловив свою вдячність за працю ватиканських жандармів, яка відзначається стриманістю, компетентністю, ефективністю й відданістю. Він зазначив, що сам є свідком їхньої праці, що служить спокійному плину щоденного життя та релігійних урочистостей, що проводяться на території держави Ватикан. Святіший Отець заохотив у кожному паломнику, кожному туристі побачити брата, якого Бог ставить на їхньому шляху, щоб люб'язно його приймали, допомагаючи йому, наскільки це можливо.

 

Як повідомляє wiara.pl, Бенедикт XVI також підкреслив важливість добрих відносин між членами корпусу і нагадав про необхідність будувати взаємну довіру, а також звернув увагу "стражів порядку" на необхідність особистого духовного зростання і постійне свідчення християнської віри в будь-якому середовищі.

 

Пригадуючи про входження Сина Божого в людську історію, Святіший Отець зазначив, що це допомагає побачити Божу дію у щоденному житті. "Божественне Провидіння керує всім з мудрістю і любов’ю," – підкреслив Папа, і запевнив, що молиться за кожного офіцера ватиканського органу безпеки та членів їх сімей.

 

Корпус Жандармерії Держави-міста Ватикан був заснований у 1816 році і його місія полягає в забезпеченні безпеки та попередженні правопорушень. Будучи аналогом поліції, вона захищає територію Ватикану, в тому числі екстериторіальні зони. До завдань Жандармерії також належить допомога в розслідуваннях, коли виникне така необхідність. У своїй діяльності, окрім Швейцарської Гвардії, вона співпрацює також з італійською поліцією, яка контролює Площу святого Петра. Саме для цього існує також два спеціальних підрозділи: швидкого реагування і боротьби з тероризмом.

 

Очолює Корпус Жандармерії Ватикану Генеральний інспектор, 50-річний генерал Доменіко Джані, якому підпорядковується Служба Безпеки та Управління Цивільної Оборони, до якої також належать ватиканські пожежники. Поліція Ватикану налічує близько 130 офіцерів. До неї можуть вступити офіцери після завершення військової служби, віком 21 - 25 років, які мають щонайменше 178 см заввишки, є італійськими громадянами, мають принаймні середню освіту, а також є віруючими і практикуючими католиками.

 

За матеріалами wiara.pl