//

У Бразилії відбулися формаційні курси для катехитів-мирян

7-14 січня 2013 року в приміщенні Інституту катехиток Серця Ісусового м. Прудентополь (Бразилія) відбулися формаційні курси для катехитів-мирян Куритибської єпархії Святого Івана Хрестителя УГКЦ. Навчання здійснювалося в чотири етапи, загальна кількість учасників перевищувала сотню. Про це повідомила Надір Возівода, координатор курсів.

 

Курси розпочалися молитвою на Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Владика Володимир (Ковбич), Єпарх  Куритибський, і Владика Мирон (Мазур), Єпископ-помічник єпархії, за участю о. Діонісія Горбуша, ЧСВВ, голови єпархіальної Катехитичної комісії, та о. Єфрема Крефера, ЧСВВ, пароха парафії Святого Йосафата. Протягом усіх занять з катехитами був Владика Мирон (Мазур), не лише як викладач, а і як духовний провідник.

 

Цього року на відкритті курсів до катехитів звернулася зі словом-привітанням с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту Українського католицького університету. Сестра Луїза була експертом 13 Загальної асамблеї Синоду Єпископів УГКЦ на тему «Нова євангелізація для передавання християнської віри», що відбувалася 3-28 жовтня 2012 року в Римі. Крім цього, вона провадила засідання єпархіальної Катехитичної комісії, окремо зустрілася з викладачами курсу для катехитів і з самими катехитами. На цих зустрічах вона поділилася напрацюваннями Папського Синоду про нову євангелізацію, зосереджуючись на Катехизмі УГКЦ «Христос – наша Пасха» та Стратегії 2020 щодо катехитичного служіння, викладеній у Пастирському листі Блаженнішого Патріарха Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Важливою частиною зустрічей була презентація проекту програми катехуменату УГКЦ.

 

На закінчення зустрічей с. Луїза Цюпа заохотила катехитів бути «першими у справі євангелізації, яка є особливо важливим завданням та пріоритетом у навчанні та вихованні вірних».

 

Департамент інформації УГКЦ