//

У 2012 р. у Ватикані було розглянуто 807 цивільних і 163 кримінальних справи

Законодавство Держави Ватикан прагне до тіснішої інтеграції в міжнародну правову систему. Про це заявив відомий італійський юрист Пьєрфранческо Гросса, другий промотор Трибуналу Держави Ватикан. В умовах глобалізації правового життя, Ватикан бажає перетворитися з "анклаву всередині Італії" в анклав всередині ЄС, заявив італійський юрист. Зокрема, він зіслався на нові ватиканські норми в боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. 2012 був для законодавчої системи Ватикану дуже "трудомістким і напруженим". Зокрема, Гросса зіслався на справу "Vatileaks" і судовий процес, пов'язаний з крадіжкою конфіденційних документів. Розслідування у цій справі ще триває. Ватиканське правосуддя має враховувати той факт, що щорічно від 18 до 20 мільйонів чоловік входить на територію невеликої держави. Висока кількість злочинів у порівнянні з кількістю жителів пов'язана з великим напливом відвідувачів у державу-місто, і стосується, в переважній більшості, саме їх, підкреслив адвокат.


У 2012 р. у Ватикані було розглянуто 807 цивільних і 163 кримінальних справи, повідомив ватиканський юрист. Було направлено п'ять судових запитів з Італії і один з Польщі. Всі вони були задоволені ватиканськими юридичними органами.


За словами Гросса, міжнародне співробітництво повинно включати також питання інформації та розслідувань. Прикладом тому є членство Ватикану з 2008 р. в "Інтерполі". Подальшими кроками має стати приєднання міста-держави до "Європолу" та "Євроюсту" для більш тісної співпраці з ЄС.


Юрист заявив також, що в 2012 р. у Ватикані було зареєстровано 2 хрещення і 190 шлюбів. За його словам, саме шлюби осіб без ватиканського громадянства породжують  багато питань, пов'язаних з церковним і міжнародним приватним законодавствами.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va