//

Тижневий огляд: переслідування християн (07.01 - 13.01)

7 січня повідомляється, що єгипетська армія не допустила вибуху біля коптської церкви в місті Рафах.Згідно з доповіддю, під час того, як військові патрулювали територію, були виявлені два автомобілі без номерів, що стояли поруч з церквою.В одному з них були виявлені два автомати, 50 патронів, гранати та інші вибухові речовини.

 

Згідно з інформацією за 8 січня читаємо, що найбільша парламентська партія Хорватії та одночасно найбільша опозиційна сила цієї країни Хорватська демократична спільнота (HDZ) заявила про розгортання переслідування хорватських католиків та хорватських патріотів зі сторони теперішньої ліберально-соціалістичної влади Хорватії.

 

Кембріджський видатний інтелектуал професор д-р. Анте Вукасіновічпротестує проти ліберальних нововведень в хорватських школах. Він звернувся з відкритим листом до міністра науки, освіти та спорту Хорватії.

 

За даними 9січня відомо, що  у Мосулі на півночі Іраку вбили 54-річну вчительку-християнку Шдхе Еліас. Їй перерізали горло на тому ж місці, де раніше застрелили чотирьох халдейських священиків.

 

Міжнародна християнська благодійна організація «Open Doors» за традицією на початку року опублікувала список з 50 країн, в яких християни піддавалися найбільшим переслідуванням в минулому році, - т. зв. Індекс переслідувань (World Watch List).

 

11 січня з’явилися кілька повідомлень, зокрема про те, що деяким християнським племенам в Палгхаре, місті з населенням близько 50 000 чоловік в західно-центральному індійському штаті Махараштра, відмовляють у воді та дровах, якщо вони не перейдуть в індуїзм.

 

Дванадцять осіб – християнську сім'ю та кілька інших християн – було вбито неподалік сирійського міста Хама, коли вони намагалися втекти до Лівану. За інформацією, поданою газетою "Avvenire" – офіційним виданням італійського єпископату – всі вони загинули від ножових поранень. Невідомо, чи вбивці належали до армії уряду, чи до якогось з ісламських повстанських угрупувань.

 

В Іспанії півсотні соціальних і політичних організацій опублікували в Інтернеті петицію, щоб «оживити» кампанію проти викладання релігії в школах і захистити світський характер державної освіти.

 

Народний Суд у Нге Ан у В'єтнамі прийняв рішення у справі 14 осіб, серед яких 12 католиків, заарештованих наприкінці 2011 року за звинуваченням у підривній діяльності. Під час дводенного процесу три особи були засуджені до 13 років позбавлення волі. Решта були засуджені до тюремного ув'язнення від 3 до 8 років. Спочатку активістам опозиції загрожувала смертна кара.

 

12 січня повідомляється, що в Хорватії відбулася ґей-акція організована ЛГБТ товариством «Zagreb Pride» метою якої, на думку хорватських журналістів,  було спровокувати бійку між вірними католицької Церкви та ґей-активістами. «Zagreb Pride» планував зібрати ЛГБТ активістів для масового цілування у Загребській Архикатедрі та під її стінами. Загребська Архиєпархія повідомила про це хорватську поліцію та зняла з себе будь яку відповідальність за розвиток подій.