//

Бенедикт XVI закликав працівників поліції свідчити про Божу любов

14 січня Бенедикт XVI зустрівся з співробітниками відділення італійської поліції, яка слідкує за порядком на площі св. Петра, території навколо Ватикану і організовує безпеку Папи під час його подорожей по Італії.

 

Візит поліцейських, а також членів їх сімей до Святішого Отця після свята Різдва Христового, є давньою традицією. Під час таких зустрічей Папа дякує охоронцям порядку за вірну службу, а також пропонує кілька роздумів про значення віри в праці та особистому житті.

 

Сьогоднішня аудієнція не стала винятком. Бенедикт XVI відзначив високий професіоналізм, з яким працівники поліції виконують свої обов'язки, особливо "під час маніфестацій віруючих і паломників, що прибувають з усього світу, щоб зустрітися з Наступником св. Петра і відвідати могилу Святого Петра, а також, щоб помолитися біля могил інших пап, в першу чергу бл. Івана Павла II. Папа підкреслив, що зразкова служба поліцейських свідчить про "добрі  відносини, які існують між Італією і Святим Престолом".


"Від усього серця бажаю, щоб ваша робота, яка іноді пов'язана з жертовністю і ризиком, завжди надихалася сильною християнською вірою, яка, без сумніву, є найціннішим духовним скарбом, що був переданий вам у ваших родинах і який ви покликані передати своїм дітям. Рік віри, яку переживає вся Церква, є можливістю також і для вас звернутися до послання Євангелія і дозволити йому глибоко увійти у вашу совість та повсякденне життя, з відвагою даючи свідчення про Божу любов у всіх колах, також і на вашій роботі", - сказав Папа.


Бенедикт XVI також побажав, щоб робота поліцейських була гарантією порядку і спокою, які є фундаментальними для мирного і наповненого соціального життя. Спокій і порядок, згідно Папи, крім того, що є плодом євангельського послання, також є символом істинної цивілізованості.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va