//

Індія: Церква захищає жінок від насильства

Індійські єпископи різко засудили поширення феномена сексуального насильства, що охопило країну. В черговий раз індійський єпископат звернув увагу на необхідність цінувати сакральність людського життя і закликав до термінової освітньої діяльності. В інтерв'ю Ватиканському інформаційному агентству "Fides" про позиції Церкви в Індії розповів о. Домінік Д'Абреа, прес-секретар місцевого єпископату. За його словами, Церква закликає всі установи й релігійні товариства в країні працювати заради захисту прав і гідності кожної людини. "Ми завжди захищали і будемо захищати гідність жінок, повагу і сакральність життя. Виклик, який сьогодні стоїть перед нами - це освіта. Вона повинна стосуватися, як дітей так і молоді, і грунтуватися на повазі до життя кожної людини", - сказав священик і нагадав, що християнська віра ставить людське життя на вершину цінностей.


О. Домінік Д'Абреа розповів, що Церква в Індії завжди захищає тих, кого гноблять і всіх закликає докладати більше зусиль, щоб перемогти феномен насильства і будувати краще суспільство. Він підкреслив, що спеціально з цією метою 27 січня в Мумбаї пройдуть заходи в рамках "Дня справедливості і рівності між чоловіком і жінкою". "Це буде знаком для всієї країни", - сказав священик.


Стосовно  дискусії щодо необхідності введення смертної кари за розбещення, представник Церкви зазначив, що не підтримує такої міри. "Ми віримо, що життя завжди сакральне", - сказав священик. Однак, він підкреслив, що Церква є прихильником суворого покарання за цей злочин.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va