//

Архиєпископ Мюллер про Папу: мало людей з таким широким кругозором

"Я зустрічав мало людей в житті з таким широким кругозором і інтелектуальною підготовкою", - так охарактеризував Бенедикта XVI префект Конгрегації віровчення архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер.

 

Єрарх, якому Святіший Отець нещодавно довірив підготовку повного зібрання своїх творів, в інтерв'ю радіо Ватикану розповів, яким він бачить нинішнього Папу. Приводом для розмови стала презентація останньої книги архиєпископа Мюллера "Розширити кругозір розуму", написана, за словами автора, щоб полегшити розуміння теологічних текстів Йозефа Ратцінґера.

 

Архиєпископ Мюллер розповів, що думки Папи не є далекими від реальності, але навпаки, прекрасно зображають те, чим характеризувалося ХХ ст. і нинішній світ. "Він ніколи не був інтелектуалом, який" живе в вежі ", але був присутнім в житті людей, глибоко включеним в історію ХХ ст.  Це один з небагатьох людей, який має такий широкий кругозір: знає розвиток філософії в Європі, починаючи від греків, і закінчуючи сучасними філософами. Також знає історію Церкви, питання і виклики, поставлені природничими науками сьогодні. Я знаю мало людей, які мають таку глибину думки, особливо необхідну сьогодні", - поділився архиєпископ.


За думкою єрарха, навчання Бенедикта XVI прекрасно характеризує думка про те, що віра і Одкровення є засобами, за допомогою яких Бог спілкується з нами. Також їх повинні використовувати і ми, але не ідеологічним способом, тобто проти розуму, але завжди будучи відкритими на істину. "Тільки правда може врятувати людей, а не пропаганда", - сказав архиєпископ Мюллер.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va