//

Католики Мумбаї протестують проти знищення 729 хрестів

За повідомленням агентства Asia News, в Бандрі, західному передмісті Мумбаї, відбувся страйк проти знищення 729 хрестів. Місцеві католики вийшли на маніфестацію перед муніципальною корпорацією Бріханмумбаї, міським управлінням, що підписало цей наказ.

 

Демонтаж входить в програму покращення міських структур і інфраструктур, яка передбачає знищення культових місць, які побудовані після 1964 року і вважаються «нелегальними», тому що перешкоджають розширенню доріг або були збудовані на землі, призначеній для державних структур.

 

Протестуючі з 2003 року надають владі документацію, яка підтверджує ранішу дату встановлення хрестів. Не дивлячись на це, наказ про їх знос був все-таки підписаний. Муніципальна корпорація Бріханмумбаї стверджує, що не отримувала жодних документів. Аніл Джозеф, президент місцевої католицької організації Bombay Catholic Sabha, пояснив, що «ці хрести є частиною історії Бандри, його культурної і релігійної спадщини».

 

Раніше вони знаходилися всередині католицьких володінь. «Коли була створена муніципальна корпорація Бріханмумбаї, - продовжив Аніл, - вона зажадала назад багато з цих земель для доріг і інших інфраструктур, але на той момент хрести вдалося врятувати, розставивши їх вздовж доріг».

 

Єзуїт Еррол Фернандед, настоятель церкви Св. Петра, додав: «Ми, християни і чесні громадяни, поважаємо закон, тому ми знову надамо всі необхідні документи, не дивлячись на те, що це вже було зроблено в 2003 році. Я особисто передав до рук службовців муніципальної корпорації документи про два розп’яття, встановлених перед моєю парафією».

 

За матеріалами Радіо Ватикан