//

Кардинал Вельйо: близько 1 млрд. чоловік мали міграційний досвід

Закриття кордонів не є відповіддю на нелегальну еміграцію, тому що сприяє контрабанді і торгівлі людьми. Про це розповів кардинал Антоніо Марія Вельйо, голова Папської ради душпастирства мігрантів і подорожуючих.

 

З приводу Всесвітнього дня мігранта та біженця, який відзначатиметься 13 січня, єрарх засудив драматичну ситуацію в Сирії і закликав ЗМІ сприяти формуванню такого погляду на еміграцію, який не буде зміцнювати страх або показувати злочинцями людей, вимушених залишати свої рідні країни. Говорячи про ситуацію в Сирії, кардинал Вельйо поділився деякими статистичними даними щодо кількості біженців. За  словами єрарха, вона зростає дуже швидкими темпами: якщо в травні 2012 р. було близько 70 тис. біженців, то в кінці року, їх кількість досягла вже 525 тис. чоловік. Кардинал зазначив, що ця цифра подвоїться, значить сягне 1 млн. чоловік до середини 2013 Одночасно кардинал Вельйо підкреслив, що найближчі до Сирії країни, такі як Йорданія, Ліван, Туреччина, Ірак і Єгипет прийняли багато біженців, але коштів на їх утримання не вистачає, тому важлива допомога всього міжнародного співтовариства.

 

Також кардинал Вельйо розповів про проблеми міграції в глобальному масштабі. За його словами, сьома частина населення планети, близько 1 млрд. чоловік, мала міграційний досвід. У зв'язку з цим він закликав суспільство сприяти кращій інтеграції мігрантів і біженців, бути більш гостинними і відкритими.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va