//

63 тис. волонтерів на Всесвітніх днях молоді

Вже більше 63 тис. волонтерів висловили готовність допомагати в організації та проведенні Всесвітніх днів молоді у бразильському Ріо-де-Жанейро. Про це повідомив архиєпископ Хоао Арана Темпеста, який очолює місцевий організаційний комітет з проведення форуму. Єрарх зазначив, що молоді люди, які прибудуть з усього світу, будуть розміщені в готелях, будинках, а також костелах, школах, спортивних залах, клубах і інших відповідних місцях. За його словами, жителі Ріо серйозно сприйняли відповідальність, яка стоїть перед ними. "Природно, що у великому місті люди бояться запросити до себе тих, кого не знають", - зауважив архиєпископ. Але паломники - це не чужі люди. Вони - брати по вірі, додав єрарх. На його думку, багато в Ріо-де-Жанейро це зрозуміли і відкрили свої серця. 


Говорячи про роботу волонтерів, архиєпископ заявив, що вже зараз понад 3,5 тис. з них бере участь в організації зустрічі, як з Бразилії, так і з-за кордону. Деякі допомагають через інтернет, вони походять з майже кожної країни світу, а деякі співпрацюють безпосередньо з організаційним комітетом на місці. Останні прибули в основному з Німеччини, Аргентини, Австралії, Іспанії, Франції, Польщі та Португалії.


Архиєпископ Темпеста розповів, що в організації форуму беруть активну участь також федеральні і муніципальні органи влади. Єрарх заявив, що молодь приймуть 264 парафії Ріо, які стануть "ядром" зустрічей паломників, розділених на мовні групи. Вже вирішено остаточно, що св. Меса на відкриття зустрічі, церемонія привітання учасників та Хресна дорога пройдуть в мікрорайоні Копакабана, а нічне чування і заключна св. Меса в Гуарацібе.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va