//

Вбито 12 християн – біженців з Сирії

Дванадцять осіб – християнську сім'ю та кілька інших християн – було вбито неподалік сирійського міста Хама, коли вони намагалися втекти до Лівану, повідомляє wiara.pl. За інформацією, поданою у четвер газетою "Avvenire" – офіційним виданням італійського єпископату – всі вони загинули від ножових поранень. Невідомо, чи
вбивці належали до армії уряду, чи до якогось з ісламських повстанських угрупувань.

 

Близько тисячі християн східного обряду та католиків, позбавлених їжі й елементарних засобів до існування, було заблоковано в жахливих умовах між урядовими військами та повстанськими силами у великому селі Якобієх, що лежить на північ від Алеппо, – повідомило у четвер інформаційне агентство Vaitcan Fides.

 

Християни залишилися в рідному селі, де до війни їх мешкало близько 3 тисяч, не маючи їжі та електрики вони були позбавлені всього свого майна і не могли залишити своє село. Ситуацію погіршує ще й хвиля холодів, яка наступила в північній Сирії.

 

Цитуючи місіонера-францисканця, що працює в Сирії, Vaitcan Fides зазначає: "Ми боїмося за їхнє життя, їм загрожує смерть посеред мовчання з усіх боків".

 

У Лівані перебуває вже 25 тисяч християн – біженців із Сирії, де перед громадянською війною християни складали 5 % населення, в основному це були православні.