//

«Ми стелимо дідух для Христа, а Він каже, щоб ми це робили для ближнього», - єпископ Михаїл Колтун у Сокалі

Різдво Христове 2013 року урочисто відзначили у Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла в м. Сокалі. Єпархіальний єпископ, місцеве духовенство та сокальчани взяли участь у Євхаристійній молитві та співом коляди прославили прихід Спасителя на землю.

 

Після Євангелія, о. Ярослав Кащук, адміністратор парафії, прочитав Різдвяне послання єпархіального єпископа, а по завершенні богослужіння архипастир виголосив святкову проповідь, в якій зазначив, що «Господь нам явив свою милість і прийшов до нас, щоб заявити свою любов до кожного. Не тільки сказав «що я вас люблю», але віддав своє життя за нас… Він хоче своєю любов’ю зарадити нашому життю, нашим немочам. Хоче щоби кожен прийняв Його любов і тим міг свідчити перед іншими, щоб Божою любов’ю торкнути ближнього».

 

Говорячи про символічне значення дідуха, єпископ Михаїл сказав: «Ми стелимо дідух (солому) під шопку, під ялинку, на столі, бо хочемо створити тепло для Христа, а Він каже, щоб ми це робили для ближнього. Так усіх нас цей дідух зближує, щоб ми це тепло дідуха, яким ми приймаємо Бога, дарували ближньому». Відтак архиєрей побажав усім присутнім: «Нехай цей символ дідуха розширить наші серця, дасть їм тепла в любові до ближнього, в родині і між нами усіма». «Будьмо в такому розположенні, як цей дідух, щоби прийняти, зігріти, щоби подарувати, щоби зробити ближньому приємність», - підсумував єпископ.

 

Продовжив Різдвяне свято вертеп, який виконали діти парафіяльного театру «Благовість».

 

В часі Різдвяного богослужіння єпархіальний єпископ був одягнений в солом’яну мітру та панагію, а на ризах були вишиті зі соломи наплечний образ та зірки.

 

Прес-служба єпархії