//

Організація «Open Doors» опублікувала "Індекс переслідувань"

Міжнародна християнська благодійна організація «Open Doors» за традицією на початку року опублікувала список з 50 країн, в яких християни піддавалися найбільшим переслідуванням в минулому році, - т. зв. Індекс переслідувань (World Watch List).


Звітний період Індексу переслідувань 2013 охоплює події, що відбулися з 1 листопада 2011 р. по 31 жовтня 2012р. Більше 100 млн. християн в різних країнах світу зазнали переслідувань, повідомляє портал німецького відділення «Open Doors».


I-е місце в Індексі вже 11-й рік займає Північна Корея. Від 50 тис. до 70 тис. християн Північної Кореї в даний час знаходяться в ув'язненні в трудових таборах. Від 200 тис. до 400 тис. християн  таємно сповідують свою віру.
II-е місце в списку найбільш небезпечних для християн країн світу займає Саудівська Аравія. Відмова від ісламу і прийняття іншої релігії тут карається стратою.


III-е місце займає Афганістан, де, незважаючи на міжнародні угоди про захист прав меншин, ситуація для християн залишається дуже напруженою. Держава не визнає жодної християнської релігійної організації. З приходом до влади руху «Талібан» християни були або знищені, або змушені приховувати свою віру. У 2001 р. таліби заборонили зображення Хреста. За даними німецького журналу «Spiegel», в даний час в країні - від 1 тис. до 2 тис. християн.
У першу десятку країн, де християни страждають від найбільш суворих переслідувань, увійшли також Ірак, Сомалі, Мальдіви, Малі, Іран, Ємен та Еритрея. Збільшення репресій відзначено в країнах Африки, де посилився вплив ісламістів. Малі, Танзанія, Кенія, Уганда і Нігер вперше потрапили в Індекс «Open Doors».


Глава німецького відділення організації Маркус Роде також відзначив роль революцій, подібних Єгипетській, що сприяли приходу до влади ісламістів і погіршення ситуації для християн.


Сирія внаслідок громадянської війни та проникнення в країну ісламістів з-за кордону з 36 місця піднялася на 11. Лівія зробила стрибок з 26 місця на 17. Китай з 21 місця перейшов на 37. Бутан перемістився з 17 на 28 місце, Узбекистан - з 7 на 16.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru