//

У львівському храмі Святого Климентія Папи відбулась «Спільна Просфора»

Вже традиційно напередодні світлого празника Різдва Христового, між дітьми Катехитичної школи, їхніми сім’ями та священиками храму св. Климентія (м. Львів, вул. Ген. Чупринки, 70) відбулося ділення Спільною Різдвяною Просфорою.

 

Даний захід розпочався молебнем до Христа Чоловіколюбця, який звершували о. Павло Цвьок та о. Ігор Галей, сотрудники храму. Відтак усі присутні були запрошені до святкового столу із дванадцятьох пісних страв. Після спільної молитви та благословення до присутніх промовив о. Юрій Хамуляк, адміністратор храму. Зокрема о. Юрій побажав усім зустріти новонародженого Христа у стані внутрішнього миру, спокою та примирення між собою, і тоді Спаситель обов’язково принесе в домівки, душі та серця любов, радість та злагоду.

 

Після цього відбулося ділення Спільною Різдвяною Просфорою між усіма присутніми. Відтак настав момент частування страв, співання колядок, взаємних привітань та побажань веселих різдвяних свят.

 

Супроводжував цей святковий вечір виступ учнів І-го класу Катехитичної школи св. Климентія Папи з різдвяними віншуваннями. Також учні ІV класу потішили присутніх чудовим вертепом під керівництвом катехита п. Віти Капітоненко. Також вечір прикрасили своїм гарними колядками та сердечним, щирим віншуванням семінаристи Львівської Духовної Семінарії.

 

На завершення о. Павло Цвьок, директор Катехитичної школи св. Климентія Папи, подякував усім присутнім за їх щирі, веселі усмішки та допомогу в проведенні свята, а також закликав нести радісну звістку про народження Христа іншим людям та таким чином помножувати добро у світі.

 

Цей Святвечір вкотре показав присутнім, що парафія є для всіх великою та дружньою родиною, в якій можна разом, в спільній любові та злагоді йти до Христа.

 

о. Сергій Білоконь
Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua