//

Патріарх Туаль: Церква на Близькому Сході - Церква на Кальварії

Ситуація християн на Близькому Сході стає все більш складною. Про це в інтерв'ю радіо Ватикану  розповів Латинський Патріарх Єрусалиму Фуад Туаль.

 

Єрарх закликав до міжнародної солідарності з маленькою релігійною громадою християн на Близькому Сході. За його словами, останнім часом ситуація значно погіршилася. Серед інших негативних аспектів 2012 року  він підкреслив вандальські  напади на християнські святині, скоєні членами мусульманських і єврейських радикальних об'єднань. За словами Патріарха, причина релігійної нетерпимості в регіоні полягає в нестачі виховання і освіти. "Це проблема освіти дітей, школи", - сказав єрарх. Він також зазначив, що ізраїльська влада засудила напади на християнські храми, але він не побачив, щоб винні були знайдені і покарані.


Говорячи про ситуацію в Сирії Патріарх Туаль зазначив, що вона є особливо болючою для регіону. "У минулому  я говорив, що ми, в Єрусалимі, є Церквою Кальварії, але зараз весь Близький Схід став таким. Ситуація в Сирії гірша ніж у нас. Ми не можемо забувати Сирію, не можемо забувати про наших братів християн, що живуть там, ми не можемо мовчати. Насильство саме по собі повинно бути засуджене", - сказав єрарх.


Патріарх Туаль попередив, що після закінчення військових дій в Сирії невідомо, що там буде далі. Він висловив хвилювання перед можливістю розвитку ситуації за іракським або єгипетським сценарієм, де, незважаючи на зміни, не прийшли справжній мир і повага прав людини.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va