//

Кардинал Торан: немає жодних сумнівів в тому, що питання Бога залишається актуальним у світі

У 2012 р. Папська рада з міжрелігійного діалогу приділяла головне значення продовженню діалогу з мусульманами.

 

Про це в інтерв'ю "L'Osservatore Romano" розповів кардинал Жан Луї Торан, голова цієї ватиканської дикастерії. Єрарх зазначив, що "на жаль, деякі релігійні меншини, використовують релігію для виправдання застосування ними насильства". Він розповів про існуючі в деяких країнах тенденції встановлення ісламських законів, навіть силою, що створює небезпеку не тільки для власного суспільства, але також для всього світу.

 

На думку єрарха, такі дії створюють труднощі в діалозі між релігіями. Голова ватиканської дикастерії навів як приклад ситуацію християнських громад в Пакистані і в Нігерії. Він зазначив, що фундаменталізм загрожує релігійному і духовному вимірюванню ісламу.


Єрарх також зазначив, що релігійні питання продовжують хвилювати людей різних віросповідань. На його думку, хоча частина населення світу, особливо на Заході, є секуляризованою, немає жодних сумнівів в тому, що питання Бога залишається актуальним у світі. "Досить подумати про велику кількість книг і журналів, що знаходяться в кіосках в аеропорту, на сторінках яких можна побачити слово  "Бог ", - сказав кардинал Таран.


Ватиканський єрарх також висловив жаль через те, що зупинився діалог з єгипетським університетом "Аль Азгар" "за ініціативою наших мусульманських партнерів". "Ми продовжуємо наголошувати, що ми відкриті на щирий і серйозний діалог", - сказав кардинал Торан і додав, що Католицька Церква завжди готова до діалогу з іншими релігіями, не тільки з мусульманами, але також з послідовниками східних і традиційних релігій.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va