//

Папа Бенедикт XVI висвятив чотирьох єпископів

У неділю, 6 січня 2013 р., Папа Бенедикт XVI очолив Святу Месу в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди урочистості Богоявлення Господнього, під час якої уділив свячення чотирьом єпископам – новопризначеному Секретареві Конгрегації Католицької Освіти Вінченцо Дзані, новопризначеному Префектові Папського Дому, своєму секретареві Ґеорґу Ґенсвайну та двом апостольським нунціям. Співсвятителями були кардинали Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, та Зенон Ґрохолевський, Префект Конгрегації Католицької Освіти. Розділити радість зі своїм колишнім колегою прибув архиєпископ Мечислав Мокшицький, Львівський митрополит латинського обряду, який перед призначенням до Львова був секретарем блаженного Івана Павла ІІ та кілька років – Папи Бенедикта XVI.

 

«Для Церкви, що вірує та молиться, східні мудреці, які під проводом зорі знайшли шлях до вифлеємського вертепу, є початком великої процесії, яка пронизує історію», – сказав Папа Бенедикт XVI на початку проповіді, пригадуючи, що Церква святкує цю подію як «Епіфанію», «появу Бога», адже «ці мужі, що походять зі Сходу, уособлюють світ народів, Церкву поган, людей, які через століття стали на шлях до вифлеємського Дитяти, вшановують в Ньому Божого Сина та Йому покланяються».

 

За словами Святішого Отця, в контекст цього свята добре вписується традиція, започаткована Іваном Павлом ІІ, висвячувати єпископів, які «співпрацюватимуть у служіння Папи для єдності єдиної Церкви Ісуса Христа в різноманітності місцевих Церков». А також очевидним є зв’язок між єпископськими свяченнями та темою паломництва до Ісуса Христа.

 

Джерело: Радіо Ватикан