//

Хорватські вчителі протестують проти запровадження надлібералізму в школи

Хорватське католицьке товариство педагогів розповсюдило протестну заяву проти запровадження у шкільний предмет  «Медичне виховання» надліберальних модулів, опертих на теоріях американського зоолога і педофіла Альфреда Кінзі (Alfredа Kinsey). На їхню думку саме запровадження цих модулів вчинено в дусі тоталітаризму й не враховує думку хорватського суспільства.

 

Також вчителі вважають, що нове сексуальне виховання, оперте на фальсифікаціях Кінзі, яке вже показало свої руйнівні наслідки в країнах де воно впроваджене, може серйозно нашкодити підростаючому поколінню.

 

Вчителі вказують також на ненауковий і фальсифікуючий характер запропонованих для опрацювання з учнями текстів. На їхню думку, нові модулі не наука, а чиста ідеологія.

 

Гендерна ідеологія, яку пропагують нові модулі, на думку вчителів, руйнує саме поняття людини, людськості й ідентичності людини, як сексуального створіння. Також, на думку вчителів, пропаганда гомосексуальної поведінки, як нормальної, пропаганда мастурбації та проміскуїтету, які пропагують нові модулі, призведе до безвідповідальної сексуальної поведінки молоді, руйнування здорового розуміння сім’ї, що матиме катастрофічні наслідки для хорватського суспільства.

 

У свою чергу, товариство хорватських вчителів «Nastavnici», відоме ліберальними та часто антиклерикальними переконаннями своїх членів, звинуватило Уряд Республіки Хорватія у спробі через ідеологічний напад на Церкву відвернути увагу від реальних проблем хорватського шкільництва, яке потерпає від наслідків економічної кризи та нездатності міністра науки, освіти та спорту зарадити ситуації.

 

На думку Товариства, стиль запровадження нових модулів «Медичного виховання» руйнує саме поняття демократичності і незалежності освіти від ідеологій. Також на думку Товариства, запропоновані зміни до «Медичного виховання» зроблені на швидкоруч, непрофесійно і ненауково. Тому, на думку Товариства, «Медичне виховання» не лише не принесе користі, а навпаки буде шкідливим.

 

За матеріалами http://zdravstveniodgoj.com / http://www.vecernji.hr/