//

Ватиканський єрарх про роль мирян у політиці

Велике інтерв'ю про важливість внеску християн в політику дав італійському виданню "La Stampa" глава Папської ради з нової євангелізації Архиєпископ Ріно Фізікелла. На думку єрарха, їх роль полягає в тому, щоб бути активними, відкритими на діалог і служити спільному добру, а не приватним інтересах. Також Архиєпископ Фізікелла підкреслив важливість дієвого захисту сім'ї та людського життя на всіх його стадіях. "Я хочу, щоб  ніколи не применшувалася їх роль і політики діяли як християни в будь-яких партіях", - сказав єрарх.


За словами глави папської дикастерії, політики-християни повинні бути в авангарді етичного оздоровлення сучасної Італії. "Фундаментальним є прийняття такого стилю життя, який дасть змогу побачити в них віруючих людей. Стилю життя, який не буде нав'язуватися іншим, але буде запропонований як вираз солідарності і поваги до людської гідності", - сказав Архиєпископ Фізікелла.


За його словами, із нездатністю політичних класів до відновлення починається "антиполітика", "яка нікуди не веде і навіть змушує закритися в індивідуалізм без відповідальності".


Єрарх звернув увагу на те, що католики, які приймають участь в політичному житті, мають також суспільну відповідальність: "Буття віруючими передбачає вірність стилю і змісту". "Політика повинна надихатися надією на покращення для того, щоб бути вищою формою любові. Роль політиків-католиків полягає в тому, щоб позитивно взаємодіяти з тими, хто не вірить: віра і розум взаємодоповнюючі", - сказав Архиєпископ Фізікелла.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va